Ons team van verloskundige

Henna Playfair

In 1974 studeerde ik af als verloskundige. Nu ben ik al ruim 25 jaar de praktijkhouder bij Verloskundigenpraktijk Bijlmermeer.

Voor mij is het belangrijk dat ik echt samen met de zwangere (en partner) het proces naar de bevalling doorloop. Dit doe ik door je persoonlijk advies te geven over de zwangerschap en bevalling en je zo goed mogelijk te ondersteunen. Ik ben geduldig, motiverend en bied je een luisterend oor.

Naast mijn werk als verloskundige zet ik mij breed in voor de ongedocumenteerde zwangere. Zo ben ik Aandachtsfunctionaris Kindermishandeling en schrijf ik protocollen in samenwerking met gynaecologen. Ik breng mijn vrije tijd graag tijd door met mijn twee zoons en kleindochter.

Gladys Wilson

Op de Vroedvrouwenschool Amsterdam leerde ik hoe ik vrouwen kan begeleiden bij het natuurlijk verloop van zwangerschap en bevalling. Ik neem mijn werk serieus en stel kwaliteit en persoonlijke zorg voorop. Ik ben bedachtzaam en eerlijk en probeer je te helpen waar ik kan.

Ik ben vrolijk, energiek en vind het in mijn vrije tijd heerlijk om te dansen of te zingen. Ook houd ik van koken en sport, met name joggen, fietsen en zwemmen. Ik geniet volop van het samen zijn met mijn dochters en kleinkinderen.

Willemijn Speelman

Voordat ik deze richting koos, studeerde ik twee jaar maatschappelijk werk. Hoewel ik ook daar bezig was met andere mensen en hoe ik hen kon helpen, vond ik mijn roeping pas echt bij de opleiding tot verloskundige in Rotterdam. Mooi aan dit vak vind ik dat ik vrouwen begeleid bij een natuurlijk proces.

Ik combineer mijn ervaring in maatschappelijk werk en verloskunde om je tijdens de bevalling een veilig, rustig en kalm gevoel te geven. Wanneer ik niet aan het werk ben, breng ik graag tijd door met mijn man en drie kinderen. Samenzijn met familie en vrienden vind ik erg belangrijk. Daarnaast ga ik graag met mijn zoon naar de Arena om Ajax te zien voetballen.

Lucienne Read

Ik ben afgestudeerd aan de Verloskunde Academie Amsterdam. Voor mijn opleiding verloskunde heb ik economie gestudeerd en enkele jaren gewerkt in de financiƫle markt. Ik heb ervoor gekozen om in de Bijlmer te werken omdat de diversiteit in culturen en personen mij aantrekt.

Ik ben klinische verloskundige in het Amsterdam UMC locatie AMC, hiervoor heb ik bijna 10 jaar in het Onze Lieve Vrouwen Gasthuis locatie Oost gewerkt. Ik heb mijn klinische werkzaamheden als verloskundige altijd gecombineerd met mijn werk in de 1e lijn en werk sinds 2008 in de praktijk. In mijn vrije tijd geniet ik van mijn gezin en ben vrijwel elk weekend naar mijn zonen aan het kijken op het voetbalveld.

Nosheeba Mushtaq

Ik heb van jongs af aan veel bewondering gehad voor dit beroep. Ik heb de opleiding tot Verloskundige in Belgiƫ gevolgd.

Na het behalen van mijn diploma ben ik in deze praktijk komen werken. Ik geniet enorm van het werken in dit multiculturele stadsdeel van Amsterdam. Het voelt elke dag weer als een privilege. Zwangerschap is iets heel persoonlijks en ik hou van het persoonlijke contact dat ik met de zwangere en hun partner kan hebben. Ik probeer de zwangerschap en bevalling zoveel mogelijk naar wens van ouders te laten verlopen. Voor mij is de comfortabiliteit van het gezin heel belangrijk.

In mijn vrije tijd ben ik meestal bezig met sociale activiteiten of geniet ik van tijd met mijn 2 kinderen. Daarnaast hou ik van koken en lezen.

Karla van Vliet

Vanaf mijn 12e, ik wist wat het betekent om verloskundige te zijn, wist ik dat ik verloskundige wilde worden. Na de derde keer loten, nummer 5 van de reservelijst, hoorde ik in juli 2006 dat ik toegelaten was en ben ik de opleiding tot verloskundige gestart aan de Verloskunde Academie in Amsterdam. Het wonder van zwangerschap en bevallen blijf ik zeer indrukwekkend vinden. Ik ben dankbaar dat ik vrouwen in deze bijzondere tijd van hun leven mag begeleiden, hiervan getuige te mogen zijn. Ik ben een betrokken en betrouwbare verloskundige die moeite doet om goed te luisteren naar je wensen. Ik weet je goed te motiveren om nog even door te zetten als je het even niet meer ziet zitten. Sinds 2014 werk ik bij Verloskundigenpraktijk Bijlmermeer.

In mijn vrije tijd kook ik graag voor vrienden en familie, je maakt mij heel blij met nieuwe recepten. Van buiten zijn geniet ik ook enorm, wandelen, hardlopen, suppen, genieten van de zon wanneer

Stefanie van der Heide

Al een aantal jaren werk ik als klinisch verloskundige in het Amsterdam Umc, locatie AMC. Maar ik begon mijn werkzaamheden als verloskundige in de wijk toch wel erg te missen. Daarom doe ik nu een vaste dag spreekuur per week in deze praktijk. De mix van werkzaam zijn in het ziekenhuis en in de Verloskundigenpraktijk Bijlmermeer bevalt mij erg goed. Mijn ervaringen kan ik over en weer inzetten! Recent ben ik moeder geworden van een dochter! En elke vrije minuut geniet ik volop van haar!